TEMAN KAWAH BERAPI

Isnin, 30 Mei 2011

30 BULAN TAK BAYAR SEWA???

La, patut la bangunan nak kena lelong... Rupa-rupanya, 30 bulan tak bayar sewa. Syoknya duduk tempat orang, bayar sewa 5 bulan, lepas tu duduk free. Sewa bukan banyak pun, RM20,000 saja sebulan. Takkan tak mampu bayar. Tengok pemimpin, rumah harga juta-juta, sewa opis pulak tak boleh bayar? Pelik bin ajaib....


Sumber  :  Free Malaysia Today

Mana la pemilik bangunan tak pening. Yang berhutangnya dia. Ingat bila sewakan bangunan, bolehlah bayar duit ansuran pinjaman bank. Rupa-rupanya, yang menyewa tau nak duduk free saja.

RM20,000 darabkan dengan 30 bulan, wooo dah jadi RM600,000! Tu belum masuk faedah ekstra bank pasal tak bayar pinjaman. Belum lagi masuk caj guaman yang bank tambahkan lagi dalam akaun pinjaman pemilik bangunan dan pelbagai caj lagi. Kalau macam ni, gunung pun boleh runtuh...

Dah sendiri tak bayar sewa, salahkan BN pulak, pasal bangunan nak kena lelong. Kerja lain tak ada ke? Duduk nak menyalahkan orang lain, padahal sendiri punya najis, basuhlah sendiri!!!

Tu la, duduk ceramah sana-sini, maki-hamun orang, rupa-rupanya, hal dalam kain dah habis kena singkap. Kan dah malu sendiri. Cuba "cover line" macam mana pun, dah tak boleh tutup dah bangkai gajah tu... Waduh, busuknya sampai satu Malaysia boleh hidu!!! Hi hi hi...    

1 ulasan:

  1. HAHAHAHAHHAAHAHAHA BESAR KEMALUAN WEH

    BalasPadam

Sementara komen teman-teman amat dialu-alukan, admin berhak untuk tidak menyiarkan komen yang mengandungi bahasa yang tidak sesuai dengan adab orang Timur. Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...